FoxVision

Software Udvikling

NAVIGATION - SEARCH

Lad projektet afgøre værktøjet

For tiden arbejder jeg på to nye apps, der skal udgives både på iOS og Android, og sandsynligvis også på Windows Phone. Begge disse projekter udvikler jeg vha. PhoneGap. Og hen over den sidste tid har jeg hæftet mig ved folks reaktion så snart jeg nævner PhoneGap. "Det er noget lort, og det er spild af tid", er den korte opsummering af det folk siger. Det underlige er, at de som regel intet ved om projektet når de kommer med udtalelsen. I bedste fald har de fået et navn på projektet...

Men jeg giver dem fuldkommen ret. PhoneGap er noget lort. Præcis lige som en hammer er noget lort hvis man har en skrue. En sav er heller ikke meget bevendt hvis man har et søm.

De to apps jeg arbejder på i øjeblikket stiller forsvindende få krav til telefonens hardware. De kunne begge to have været en web app, men man ønsker at have dem udgivet på App Store, Google Play og Windows Store af den simple grund at det er nemmere at markedsføre og nemmere for "almindelige" brugere at installere og opdatere.

Jeg efterlyser i bund og grund bare at folk er lidt pragmatiske i deres valg af (og kritik af) værktøjer, platforme og programmeringssprog. I ovennævnte scenarie synes jeg PhoneGap giver vanvittig god mening, men jeg siger ikke at den kan bruges til alle typer apps. Én af projekterne på min arbejdsplads anvender PhoneGap, og gør meget heftig brug af GPS'en - og i den forbindelse fortryder jeg valget af PhoneGap bitterligt.

Så be' om! Verden er ikke sort/hvid. Fremhæv både positive og negative sider når du siger din mening - vær konstruktiv, så bliver vi alle klogere Cool

Tilføj kommentar

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading